Yabancı Ülkede İletişim Kurmak

Yanınızda küçük bir lisan kitapçığı getirin
Gittiğiniz ülkenin dilini bilmiyorsanız o ülkenin dilinde bazı sözcükleri öğrenmeniz iyi olur. “Lütfen” ve “teşekkür ederim”in yanı sıra “acaba tuvalet nerede?” “anlamıyorum,” “lütfen yavaş konuşur musunuz?” gibi faydalı cümleleri de öğrenmenizi öneririz. İngilizce biliyorsanız otel personeliyle dünyanın neresinde olursanız olun anlaşma şansınız yüksek ama yine de herkesin İngilizce bilmediğini unutmayın.

Kaldığınız otelin çevresi hakkında bilgi edinin
Gece dışarıda dolaşmanın güvenli olup olmadığı konusunda da rehberinizden ya da otelinizin danışma servisinden bilgi alın ve tedbiri elden bırakmayın.

İndirimli telefon görüşme zamanlarını öğrenin.
Hem paradan tasarruf edersiniz hem de o saatlerde hatlar çok yoğun olmadığı için aradığınız numarayı daha kolay düşürürsünüz. Bazı oteller uzun uzun çaldırılan uluslararası numaraları da ücretlendirmektir.
Örneğin aradığınız numarayı sekiz defa çaldırmak yerine üç-dört defa çaldırdıktan sonra kapatıp bir daha aramak daha akıllıca olabilir.

Ankesörlü telefonları nasıl kullanacağınızı öğrenin.
Ankesörlü telefonların jetonla mı yoksa madeni parayla mı çalıştığını, jetonla çalışıyorsa jetonu nereden ve kaç paraya alabileceğinizi öğrenin.
Parayla çalışıyorsa, para üstü veriyor mu? Bu soruları rehberinize, otel ön bürosuna veya postaneye sorabilirsiniz.

Otelinizden uluslararası veya şehirlerarası telefon görüşmesi yapmadan önce ücretlerini öğrenin.
Otellerden yapılacak telefon görüşmeleri normalden daha pahalıdır. Telefon kartı, uluslararası “smart card” gibi uygulamalar veya kredi kartınızı kullanabileceğiniz telefonlar daha hesaplı olacaktır. İstediğiniz numarayı arayıp hemen sizi geri aramalarını istemek de iyi ve ekonomik bir çözüm olabilir. Postanelerdeki kontörlü telefonları da kullanabilirsiniz. Ücretsiz numara bile çevirmeden önce, ücrete tabi olup olmadığını resepsiyona sorun.

Cep Telefonları, Posta Hizmetleri ve İnternet

Cep telefonunuzun uluslar arası kullanıma açık olup olmadığını önceden kontrol etmeniz gereklidir.
GSM teknolojisiyle çalışan cep telefonları, eğer kullanmakta olduğunuz operatörün anlaşması varsa, büyük şehirlerde kullanılabilir. Ancak bunun için kullanmış olduğunuz Operatör ile görüşmeniz ve hattınızı, yurtdışı kullanıma ve uluslar arası dolaşıma (roaming) açtırmanız gerekmektedir. Ne var ki, yurtdışında cep telefonunuzu kullanmanın kendi ülkenizden çok daha pahalı olduğunu unutmayın. Üstelik sizi arayanlarla konuştuğunuzda da ücretin büyük bir bölümü sizden tahsil edilecektir. Bu yüzden telefonunuzu kapalı olarak taşımanız ve yalnızca görüşme yapacağınız zamanlarda açmanız iyi bir fikir olabilir.

Büyük merkezler kadar küçük şehirlerde de bulunan internet kafeler iletişimin kolay ve ucuz şekilde kurulabilmesini sağlar. Mektup, kartpostal veya paket göndermek için postaneler kullanılmalıdır.